10 jaar In Koor | met Bart Peeters, K's Choice, Lady Linn, Frank Vander linden, Hans & Hannelore Primusz

10 jaar In Koor wordt gevierd met een feestelijke editie! Bart Peeters, K's Choice, Lady Linn, Frank Vander linden en Hans & Hannelore Primusz staan op het podium met een 250-koppig koor. Hiervoor trekken we naar het Ethias Theater in Hasselt op 28 en 29 oktober 2019 (herfstvakantie). Een maand later neemt Bart Peeters alle zangers mee als special guest naar de Lotto Arena in Antwerpen voor zijn verjaardagsconcerten "Bart Peeters - Deluxe". Daar zingt het koor de selectie liedjes met Bart die ze eerder in het Ethias Theater brachten. De andere liedjes - met de andere artiesten - verhuizen dus niet mee naar de Lotto Arena.

Vier pop-upkoren uit heel Vlaanderen (Antwerpen (2), Gent, Hasselt) krijgen in de vorm van een uniek koorproject de kans om met deze artiesten op het podium te staan.

Elk pop-upkoor volgt een workshop van vijf dagen waar ze werken rond zangtechniek, muzikaliteit en performance. Een team van professionele coaches zal de zangers begeleiden en klaarstomen voor een bruisende performance.

Klik hier voor de making-of en andere filmpjes van vorige edities!

Workshops

Een team van professionele docenten zal jullie begeleiden in de opbouw naar het concert. En pop-upkoor bestaat uit ongeveer honderdvijfentwintig deelnemers. Tijdens de workshops wordt deze groep opgesplitst per stemgroep om met de verschillende coachen te werken rond, muzikaliteit, zangtechniek en performance. Voor performance schakelen we soms meerdere coachen in om in nog kleinere groepen te kunnen opsplitsen. Tijdens de koorrepetitie - met het volledige koor - integreren we deze onderdelen in de muziek en werken we het geheel af. Het wordt een onvergetelijke muzikale tijd waarin samenzang centraal staat.

Bekijk hier de making-of van vorige editie met Bart Peeters.

De workshops zangtechniek zijn aangepast aan de noden van de popmuziek. Niet uitsluitend 'klassieke' stemvorming dus, maar vertrekkend vanuit EVT oftewel Estill Voice Training en met invloeden van recent stemonderzoek. Met het EVT-systeem leer je de klank, de klankkleur en het geluid produceren dat jij wil. Het is mogelijk om op een gezonde manier alle muziekstijlen te zingen: van klassiek tot rock en zelfs heavy metal. Wij zullen de koorklank ontwikkelen die het best bij de muziek van de artiesten past.

In de workshops performance wordt gewerkt aan volgende peilers:
- Lef, durf en vertrouwen
- Fysiek bewustzijn, houding en focus
- Beleven en communiceren

We stellen ons open, kijken naar elkaar en geven feedback.
Het ultieme doel is dat iedereen geniet op het podium tijdens het concert.

Hannelore Primusz coacht de koren in performance en geven workshops zangtechniek. Op dit moment plannen we nog verschillende andere coachen in om het team te vervolledigen.
Hans Primusz, artistiek leider, maakt ook arrangementen op de originele liedjes van de artiest.

Peter Maus is muzikaal assistent en pianist tijdens de repetities.

Wat mag je verwachten?

Eerst studeren we alle muziek in per stem. We bergen onze partituren zo snel mogelijk op en werken nu ook aan zangtechniek en performance. Hoe verder de repetities vorderen, hoe meer we in grote groep oefenen. De laatste dag, repeteren we op het podium van het Ethias Theater in Hasselt, uiteraard nu mét de artiesten. 's Avonds trekken we alle registers open voor de finale van 10 jaar In Koor: een uniek live concert mét de pop-upkoren. En mét publiek in de zaal! Een maand later zing je nog eens als special guest in het koor van "Bart Peeters - Deluxe" in de Lotto Arena. We zingen er de selectie nummers die Bart bracht op 10 jaar In Koor.

Wat verwachten we van jou?

- Je zingt graag op een podium!
- Noten kunnen lezen is niet verplicht, maar wel handig. Ben je eerder een acteer- of danstalent, dan heb je een streepje voor in de performance-workshops.
- Er worden ingezongen oefenbestanden waarmee iedereen ook thuis kan oefenen.
- Je bent bereid om veel bij te leren en je kan dan ook goed omgaan met feedback.
- Wie meezingt, neemt ook deel aan alle repetities. Hier hechten we heel veel belang aan omdat we enkel op deze manier met zangers van uiteenlopend niveau toch een professioneel concert kunnen neerzetten. Elke afwezigheid betekent dat je niet kan mee zingen op de concerten. Enkel bij ziekte (met doktersbriefje) of overmacht (bv overlijden in familie) kan overlegd worden met de dirigent of het haalbaar is om de concerten mee te zingen.
- Het worden intense workshops waarin je grenzen zal verleggen...


Klik hier voor de making-of en andere filmpjes van vorige edities!

Bart Peeters

Bart Peeters is een Vlaams zanger, drummer, gitarist, presentator en acteur. Zijn eerste verschijning op de Vlaamse televisie was als kleuter, op de schoot van Tante Terry. Als muzikant werd hij bekend met “The Radios”. Sinds 2004 toert Bart Peeters langs theaters en festivals met zijn Nederlandstalige albums. Momenteel trekt hij rond met zijn laatste album "Brood voor Morgenvroeg". Voor Bart Peeters in Koor halen we zijn beste nummers en zijn muzikanten van stal!

Meer info over Bart Peeters: www.bartpeeters.net.

Bekijk hier de making-of van vorige editie met Bart Peeters.

K's Choice

Sarah en Gert Bettens, het kloppend duohart van K’s Choice, hebben zopas de 25ste kaars op hun carrièretaart uitgeblazen, maar hun muzikale honger is nog lang niet gestild. Na een indrukwekkende reeks van verjaardagsconcerten op binnen- en buitenlandse rockpodia en hun deelname aan het televisieprogramma 'Liefde voor Muziek', keert K's Choice terug naar een akoestische setting waarin hun stemmen en melodieën nog meer tot hun recht komen.

De kaarten voor hun concert in de Ancienne Belgique vlogen in een mum van tijd de deur uit en ondertussen zijn ook de concerten in Het Depot en De Roma hopeloos uitverkocht. Maar niet getreurd: er zijn extra concerten toegevoegd aan hun LOVE=MUSIC tour in Het Depot, Leuven en De Roma, Antwerpen.

Begin jaren '90 begonnen broer en zus met z’n tweetjes op een klein podium. Nu, 25 jaar later, keren ze voor het allereerst terug naar deze basisopstelling, in duo.

Meer info over K's Choice: www.kschoice.com.

Lady Linn

Vijftien jaar geleden veroverden Lady Linn & Her Magnificent Seven het hart van vele muziekliefhebbers met een heerlijke mix van oude, vergeten bigband-swingnummers uit de jaren ‘20, tot ’50. Ze bliezen onder meer hits van Stan Kenton, Duke Ellington, Chick Webb en Benny Goodman nieuw leven in en zorgden daarmee voor een unieke, nieuwe sound geïnspireerd op het swing jazzgenre. Al snel volgde er een eerste plaat.

Lady Linn aka Lien De Greef heeft ondertussen vijf full albums op haar naam staan. Ze kon in de loop der jaren een gouden plaat, een platinum plaat, 3 MIA’s, een Radio 2 Zomerhit en een heel gesmaakte passage in de de populaire tv show Liefde Voor Muziek aan haar palmares toevoegen. Live staat ze met haar Magnificent Seven garant voor kwaliteit, passie, fantastische zang en bovenal plezier.

Meer info over Lady Linn: www.ladylinn.be.

Frank Vander linden

Frank Vander linden, stichtend lid van De Mens, kan het ook alleen. Dat bewees hij in 2009 en 2010 met zijn zeer succesvol solo-debuut “Frank Vander linden” (met daarop “In de walszaal”) en de bijbehorende, vijftig optredens tellende tournee.

Zonder De Mens schrijft en speelt hij bedachtzamer. De teksten krijgen nog meer aandacht, het bij momenten virtuoos akoestisch gitaarwerk springt naar voren.

De solo-artiest is zuinig op zichzelf: de trein genaamd De Mens blijft doorjagen (nu al 25 jaar), en buiten de “Alles wat ze doet”-EP (met “Liefde komt vanzelf”) en losse optredens wordt het gegeven Frank-alleen-met-gitaar niet uitgemolken.

Maar: begin 2018 komt er iets nieuws. Het nieuwe, voldragen solo-album “Nachtwerk”, en talrijke optredens, waarvoor Frank weer helemaal alleen de baan opgaat, met nieuwe nummers, oudere nummers, verrassende covers en bitterzoete levensverhalen. Een nieuwe manier, kortom, om de songschrijver en vertellende muzikant Vander linden van dichtbij te leren kennen.

Meer info over Frank Vander linden: www.frankvanderlinden.be.

Hans & Hannelore Primusz

Broer en zus Primusz zingen al samen sinds hun kindertijd. Ze vullen elkaar al vele jaren aan en coachen anderen om te zingen. In 2019 komen ze naar buiten met hun eigen muziek: Nederlandstalige liedjes los van één genre, gedreven door passie en intuïtie. Ze gaan op het podium voor plezier en authentiek performen. Ervaringen delen, verhalen vertellen en verbinden met mensen.

Meer info over Hans en Hannelore: http://hans-hannelore.primusz.be/over/.

vr 23 aug 2019  9u30 tot 17u30
zo 1 sep 2019  9u30 tot 17u30
zo 15 sep 2019  9u30 tot 17u30
zo 13 okt 2019  9u30 tot 17u30
ma 28 okt 2019  9u00 tot 22u00
ma 25 nov 2019  18u00 tot 22u00
di 26 nov 2019  18u00 tot 22u00
wo 27 nov 2019  18u00 tot 22u00
vr 29 nov 2019  18u00 tot 22u00
za 30 nov 2019  18u00 tot 22u00

Workshops Antwerpen 1
voor zangers vanaf 15 jaar

Workshop op 23 augustus 2019 vindt plaats in Gent.
Workshops tussen 1 september 2019 en 13 oktober 2019 vinden plaats in Antwerpen.
Workshop/concert op 28 oktober 2019 (herfstvakantie) vindt plaats in Ethias Theater Hasselt.
Workshop/concerten tussen 25 november 2019 en 30 november 2019 vinden plaats in Lotto Arena Antwerpen.
Je kan 26 november 2019 komen repeteren vanaf de middag ipv 18.00 uur als je je hiervoor kan vrij maken (vrijblijvende repetitie met muzikanten, niet verplicht dus)

OPTIONEEL:
In het inschrijvingsformulier zal ook gevraagd worden naar je beschikbaarheid op 27-28 december 2019, 3-4 januari 2020 en 10-11 januari 2020 (telkens vanaf 18u). Dit is een extra project en je kan ook deelnemen aan In Koor 2019 en Bart Peeters Deluxe zonder je hiervoor te engageren. Het is echter belangrijk om organisatorische redenen om nu al je keuze door te geven. Voor meer info hierover kan je mailen naar aanmeldingen@zaterdagzondag.be.

vr 23 aug 2019  9u30 tot 17u30
za 7 sep 2019  9u30 tot 17u30
za 21 sep 2019  9u30 tot 17u30
za 19 okt 2019  9u30 tot 17u30
di 29 okt 2019  9u00 tot 22u00
ma 25 nov 2019  18u00 tot 22u00
di 26 nov 2019  18u00 tot 22u00
wo 27 nov 2019  18u00 tot 22u00
vr 29 nov 2019  18u00 tot 22u00
za 30 nov 2019  18u00 tot 22u00

Workshops Gent
voor zangers vanaf 15 jaar

Workshop op 23 augustus 2019 vindt plaats in Gent.
Workshops tussen 7 september 2019 en 19 oktober 2019 vinden plaats in Gent.
Workshop/concert op 29 oktober 2019 (herfstvakantie) vindt plaats in Ethias Theater Hasselt.
Workshop/concerten tussen 25 november 2019 en 30 november 2019 vinden plaats in Lotto Arena Antwerpen.
Je kan 26 november 2019 komen repeteren vanaf de middag ipv 18.00 uur als je je hiervoor kan vrij maken (vrijblijvende repetitie met muzikanten, niet verplicht dus)

OPTIONEEL:
In het inschrijvingsformulier zal ook gevraagd worden naar je beschikbaarheid op 27-28 december 2019, 3-4 januari 2020 en 10-11 januari 2020 (telkens vanaf 18u). Dit is een extra project en je kan ook deelnemen aan In Koor 2019 en Bart Peeters Deluxe zonder je hiervoor te engageren. Het is echter belangrijk om organisatorische redenen om nu al je keuze door te geven. Voor meer info hierover kan je mailen naar aanmeldingen@zaterdagzondag.be.

za 24 aug 2019  9u30 tot 17u30
za 14 sep 2019  9u30 tot 17u30
za 12 okt 2019  9u30 tot 17u30
za 26 okt 2019  9u30 tot 17u30
di 29 okt 2019  9u00 tot 22u00
ma 25 nov 2019  18u00 tot 22u00
di 26 nov 2019  18u00 tot 22u00
wo 27 nov 2019  18u00 tot 22u00
vr 29 nov 2019  18u00 tot 22u00
za 30 nov 2019  18u00 tot 22u00

Workshops Hasselt
voor zangers vanaf 15 jaar

Workshop op 24 augustus 2019 vindt plaats in Gent.
Workshops tussen 14 september 2019 en 26 oktober 2019 vinden plaats in Hasselt.
Workshop/concert op 29 oktober 2019 (herfstvakantie) vindt plaats in Ethias Theater Hasselt.
Workshop/concerten tussen 25 november 2019 en 30 november 2019 vinden plaats in Lotto Arena Antwerpen.
Je kan 26 november 2019 komen repeteren vanaf de middag ipv 18.00 uur als je je hiervoor kan vrij maken (vrijblijvende repetitie met muzikanten, niet verplicht dus)

OPTIONEEL:
In het inschrijvingsformulier zal ook gevraagd worden naar je beschikbaarheid op 27-28 december 2019, 3-4 januari 2020 en 10-11 januari 2020 (telkens vanaf 18u). Dit is een extra project en je kan ook deelnemen aan In Koor 2019 en Bart Peeters Deluxe zonder je hiervoor te engageren. Het is echter belangrijk om organisatorische redenen om nu al je keuze door te geven. Voor meer info hierover kan je mailen naar aanmeldingen@zaterdagzondag.be.

za 24 aug 2019  9u30 tot 17u30
zo 8 sep 2019  9u30 tot 17u30
zo 22 sep 2019  9u30 tot 17u30
zo 20 okt 2019  9u30 tot 17u30
ma 28 okt 2019  9u00 tot 22u00
ma 25 nov 2019  18u00 tot 22u00
di 26 nov 2019  18u00 tot 22u00
wo 27 nov 2019  18u00 tot 22u00
vr 29 nov 2019  18u00 tot 22u00
za 30 nov 2019  18u00 tot 22u00

Workshops Antwerpen 2
voor zangers vanaf 15 jaar

Workshop op 24 augustus 2019 vindt plaats in Gent.
Workshops tussen 8 september 2019 en 20 oktober 2019 vinden plaats in Antwerpen.
Workshop/concert op 28 oktober 2019 (herfstvakantie) vindt plaats in Ethias Theater Hasselt.
Workshop/concerten tussen 25 november 2019 en 30 november 2019 vinden plaats in Lotto Arena Antwerpen.
Je kan 26 november 2019 komen repeteren vanaf de middag ipv 18.00 uur als je je hiervoor kan vrij maken (vrijblijvende repetitie met muzikanten, niet verplicht dus)

OPTIONEEL:
In het inschrijvingsformulier zal ook gevraagd worden naar je beschikbaarheid op 27-28 december 2019, 3-4 januari 2020 en 10-11 januari 2020 (telkens vanaf 18u). Dit is een extra project en je kan ook deelnemen aan In Koor 2019 en Bart Peeters Deluxe zonder je hiervoor te engageren. Het is echter belangrijk om organisatorische redenen om nu al je keuze door te geven. Voor meer info hierover kan je mailen naar aanmeldingen@zaterdagzondag.be.

Ethias Theater

Hier vinden de concerten 10 jaar In Koor plaats.

Ethias Theater
Trichterheideweg
3500 Hasselt

Openbaar vervoer
Houd er rekening mee dat er na afloop van evenementen ‘s avonds vaak geen trein- of busritten terug huiswaarts meer zijn. Controleer dus of een vlotte terugreis mogelijk is. Of probeer je heenreis met de trein te combineren met een terugrit via carpoolen.

Kiss & Ride
Breng je iemand naar het Ethias Theater, dan kan je aan het begin van de Trichterheideweg ter hoogte van parkeerterrein C je passagiers laten uitstappen en weer doorrijden. Of rijd het parkeerterrein op en neem een parkeerticket. Verlaat je onze parkeerterreinen binnen het uur, dan hoef je je parkeerticket niet te betalen.

Met de auto
Klik hier

Lotto Arena

Hier vinden de concerten Bart Peeters - Deluxe plaats.

Lotto Arena
Schijnpoortweg 119
2170 Merksem

Plan je bezoek
Klik hier om je bezoek te plannen met de auto, openbaar vervoer of fiets/te voet.

Locaties workshops

Antwerpen
MA'GO
Mechelsesteenweg 125
2018 Antwerpen

Tram 7 stopt aan de school ‘halte Gounod’.
Vele bussen en trams stoppen in de buurt aan 'halte harmonie'.

Gent
EDUGO campus De Toren Humaniora
Sint-Jozefstraat 10
9041 Gent / Oostakker

Hasselt
Musart
Kempische Steenweg 400
3500 Hasselt

De deelnameprijs bedraagt 330 euro per persoon.

Inbegrepen:
- Alle workshops onder leiding van professionele docenten.
- Verzekering ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid.
- Optredens (en repetitie) met artiest(en).
- Video-opname concert (van beide concertdagen in het Ethias Theater wordt een opname gemaakt).
- Water, koffie & thee tijdens de workshops.
- Soep en brood voor het avondconcert in Hasselt (vul eventueel zelf aan met iets extra om te eten)
- Na inschrijving krijg je gedurende een bepaalde periode voorrang voor aankoop van 8 tickets voor het concert in Ethias Theater (wegens succes vorige editie, zo heb je de kans om je fans uit te nodigen, zelfs al is de rest van de zaal toch uitverkocht)
- Carpooltool om met koorgenoten naar andere locaties (dan je eigen stad) te rijden.
- Voor het concert in Hasselt waarbij je mee zingt, kan je een parkeerticket aan het voordeeltarief van 3 euro bekomen via Zaterdag Zondag.

Annulatievoorwaarden en optionele annulatieverzekering: zie algemene voorwaarden voor meer informatie

Om aan te melden als koorzanger, koop hier een 'ticket' voor de workshops. Je zal merken dat je enkel nog kan aanmelden voor de wachtlijsten. Voor mannen is er wel nog plaats. Als man meld je je echter ook aan via een wachtlijst, vervolgens krijg je bericht om verder aan te melden.

Tips bij het aanmelden

Wil je meerdere personen inschrijven, geef dan elke persoon een uniek e-mailadres. Je kan ook maar één persoon tegelijkertijd aanmelden.

Wanneer een workshop volzet is, kan je je inschrijven voor een wachtlijst van een bepaalde stad. Je mag je inschrijven voor meerdere wachtlijsten (voor meerdere steden). Je bent niet verplicht om in te gaan op een uitnodiging wanneer een plaats vrij zou komen.

Kies je voor overschrijving als betaalmethode, dan heb je vijf dagen om dit in orde te brengen. Zorg dat je de gestructureerde mededeling en bedrag juist invoert, anders wordt je inschrijving na die periode automatisch geannuleerd. Je dient je dan opnieuw aan te melden of achteraan aan te sluiten in de wachtrij op een wachtlijst.

Als koorlid koop je voor jezelf uiteraard geen ticket voor de concerten. Tickets voor de In Koor-concerten worden binnenkort aangekondigd.

De concerten van 10 jaar In Koor vinden plaats op 28 en 29 oktober 2019 in het Ethias Theater te Hasselt.

De ticketverkoop start op 1 februari 2019 om 20:00 uur. Klik hier om je plaatsen te reserveren.