Radio 2 zoekt vijftig koorzangers

Radio 2 zoekt vijftig koorzangers om samen met het Zangerscollectief en dirigent Hans Primusz een uniek concert te geven in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen. Met het 1000-klassiekers koor brengen we tien van de grootste klassiekers. Marcel Vanthilt wordt als klassiekers-kenner ambassadeur van dit evenement. Hier zie je één van de liedjes die je te wachten staan (gezongen door het Zangerscollectief):

Hoe kan je deelnemen?

Auditie
Je wordt geselecteerd door een auditie.
 • Je zingt een stuk uit het liedje ‘Here we go again’ van Lady Linn. Kies eerst welke stem je zou willen zingen op de auditie. Maak je keuze door de verschillende oefenbestanden te beluisteren of de partituur te lezen. Klik hier om te downloaden.
  Voice 1 is vergelijkbaar met sopraan
  Voice 2 is vergelijkbaar met mezzo-sopraan en alt
  Voice 3 is vergelijkbaar met alt en tenor
  Voice 4 (hoog) is vergelijkbaar met tenor
  Voice 4 (laag) is vergelijkbaar met bas en tenor
 • Schrijf je in voor de auditie op dinsdag 8 of 15 oktober 2019 met je gekozen stem (Voice 1, 2, 3 of 4). Deelname is gratis. Klik hier om je in te schrijven. Let op dat je na keuze van het gewenste uur ook nog de juiste stem kiest. Per uur zijn er namelijk vier mogelijkheden (vier stemmen).
 • Kom op het gekozen uur (tijdig) naar Campus National, Kronenburgstraat 62, Antwerpen. Breng het ticket mee dat je in je mailbox hebt ontvangen na registratie voor de auditie!
 • In groepjes van vier personen (elke stem één persoon) zing je de ingestudeerde stem. Dit mag eventueel met de partituur in de hand.
 • Ten laatste vrijdag 18 oktober 2019 krijg je een e-mail met de boodschap of je er al dan niet bij bent.

Instuderen
Als je geselecteerd bent, krijg je na de auditie een stem toegewezen en krijg je toegang tot de partituren en oefenbestanden. Hiermee studeer je tegen de eerste repetitie de tien liedjes zelfstandig in.

Repetities en concert
Vervolgens ben je op alle repetities en het concert aanwezig. Check onderaan de data.

Bedanking
Na afloop van het project, bedanken we je graag met één van volgende opties:

 • Een waardebon van 30 euro die je kan gebruiken voor de meeste workshops en concerten van Zaterdag Zondag en het Zangerscollectief.
 • Een duoticket voor de musical Scrooge, A Christmas Carol van Charles Dickens in de Stadsschouwburg in Antwerpen op 4 januari 2020 om 15u00.
 • Een duoticket voor Annie, de musical in de Stadsschouwburg in Antwerpen op 23 februari 2020 om 15u00.

di 12 nov 2019  18u30 tot 22u30
di 19 nov 2019  18u30 tot 22u30
di 10 dec 2019  18u30 tot 22u30
Repetities - nader te bepalen locatie in Antwerpen
za 14 dec 2019
9u00 tot 22u00
Concert - Sint-Romboutskathedraal Mechelen