Radio 2 Singalong 2022 | Auditie Podiumkoor 2022

Zing mee in de Lotto Arena o.l.v. Hans Primusz

Radio 2 zal 2022 zingend afsluiten met Radio 2 Singalong. Voor dit evenement op 3 december 2022 in de Lotto Arena in Antwerpen kunnen vijfduizend zangers intekenen. Dirigent Hans Primusz stelt een 70-koppig podiumkoor samen dat de vijfduizend zangers ondersteunt. In aanloop naar dit zangfeest zal het geselecteerde podiumkoor ook op andere Radio 2-evenementen performen.

Hoe kan je deelnemen?

Auditie
Je wordt geselecteerd door een online auditie.
In de kalender onderaan vind je alle data die je vrij dient te houden om te kunnen deelnemen.

 • Je zingt een stuk uit de klassieker ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen. Kies eerst welke stem je zou willen zingen. Maak je keuze door de verschillende oefenbestanden te beluisteren of de partituur te lezen. Klik hier om te downloaden.
  Voice 1 is vergelijkbaar met sopraan
  Voice 2 is vergelijkbaar met mezzo-sopraan en alt
  Voice 3 is vergelijkbaar met alt en tenor
  Voice 4 zullen de meeste mannen kiezen
 • Schrijf je in voor de online auditie. Deelname aan auditie en project is gratis, je krijgt ook geen vergoeding. Klik hier om je in te schrijven.
 • Download hier vervolgens het auditie-begeleidingsbestand van jouw stem. Laat dit bestand afspelen via luidsprekers (niet via een hoofdtelefoon!) en zing jouw stem (die dan ook de ontbrekende stem is op de opname). Maak hiervan een filmpje (enkel een geluidsopname volstaat niet). Controleer het filmpje of jouw stem duidelijk hoorbaar is naast de begeleidingstrack.
 • Je geeft het videobestand als naam je "voornaam + achternaam". Via een link die je per e-mail zal ontvangen na het aanmelden voor de auditie kan je het resultaat uploaden. Doe dit ten laatste op 18 december 2021 en stuur maximum één filmpje in. Filmpjes via mail, Messenger of andere kanalen worden niet aanvaard.
 • Ten laatste 27 december 2021 krijg je een e-mail met de boodschap of je al dan niet geselecteerd bent voor het Podiumkoor.

Instuderen
Als je geselecteerd bent, krijg je na de auditie een stem toegewezen en krijg je toegang tot de partituren en oefenbestanden. Daarmee gaan we vanaf april 2022 aan de slag. Meer hierover in de kalender onderaan.

Repetities en concert
Vervolgens ben je op alle verplichte repetities en het concert aanwezig. Check zeker alle data in de kalender hieronder.
Er zullen nog enkele extra evenementen bijkomen waar het Podiumkoor zal zingen, maar deze zullen niet verplicht zijn. Je zal je hiervoor later kandidaat kunnen stellen.
Let op: wanneer je uiteindelijk deelneemt, dien je alle data van dat bepaald project aanwezig te zijn. Hier hechten we heel veel belang aan omdat we een topprestatie willen neerzetten. Elke afwezigheid betekent dat je niet kan meezingen op het concert of bijkomende evenementen. Enkel bij ziekte (met doktersbriefje) of overmacht (bv overlijden in familie) kan overlegd worden met de dirigent of het haalbaar is om de concerten mee te zingen.

za 9 apr 2022  9u30 tot 17u30
za 23 apr 2022  9u30 tot 17u30
za 5 nov 2022  9u30 tot 17u30
zo 20 nov 2022  9u30 tot 17u30
za 3 dec 2022  12u00 tot 22u30
Dit zijn verplichte repetities. Ze gaan door in Antwerpen, locatie nog nader te bepalen.

03/12/2022: concert in de Lotto Arena Antwerpen.